No podríem parlar d’una atenció de qualitat, d’una atenció integral, si descuidéssim alguna cosa tan important com la faceta espiritual dels nostres residents.

Multitud de recerques en envelliment apunten a la dimensió espiritual com un dels components de la salut. Tant com la necessitat d’amor, d’afecte i de sentir-se estimat.

Som conscients que espiritualitat no és sinònim de religió, ni és ètica o consciència moral. Que es tracta d’una vivència particular que pot, o no, ser expressada dins de la religiositat. Un element privat, íntim i personal que pot experimentar-se de forma diferent en les diferents etapes de la vida.

És per aquest motiu que, des del màxim respecte, procurem propiciar en els nostres residents el desenvolupament, la vivència i l’expressió de la seva espiritualitat, en la forma i manera en que cadascú la senti.

En aquest sentit considerem una obligació el preocupar-nos per saber quina és aquesta manera i fer tot el que estigui a les nostres mans per oferir aquest temps i espai necessari.

La missa és un exemple d’aquesta preocupació constant que des de Sant Cebrià tenim per fer d’aquest centre una prolongació de la llar.

Virginia C. de los Santos

Fotografies: Rebeca Ferré.