Tots sabem els beneficis que la música té en l’ésser humà, i particularment, el que es capaç de fer en persones amb algun tipus de deterioració cognitiva o demència. En Sant Cebriá ho sabem i fem ús dels efectes terapèutics de la música, però actualment a més a més, també tenim MUSICA EN DIRECTE . En una de les nostres sales més grans, comptem amb un piano acústic vertical “Baldwin”. L’amplitud de la sala en la qual es troba, permet que gaudeixin d’ell tots aquells residents i famílies que ho desitgin.
En aquesta ocasió, hem rebut encantats la visita de la Fundació AIMS (Acadèmia Internacional de Música de Solsona) que ens han ofert diferents peces interpretades al violoncel i al piano. El concert va començar amb una primera part de peces clàssiques, d’entre elles destacar la Marxa Radetzky, una tradicional del concert d’any nou a la filharmònica de Viena, i que ens va deixar a tots bocabadats. La segona part va consistir en la interpretació de cançons populars, en aquest cas els treballadors i residents de Sant Cebrià van acompanyar els instruments amb les seves veus; vam poder escoltar entre d’altres el Cant dels Ocells, una cançó popular catalana. Per finalitzar el concert, i aprofitant que estrenàvem desembre es van interpretar algunes nadales que tots cantem amb alegria.

El nostre Baldwin es deixa escoltar, però també et convida al fet que ho toquis. Si saps tocar, no dubtis a posar-te en contacte amb la nostra Educadora Social (Rebeca Ferré). Tindràs un públic meravellós i la satisfacció de compartir emocions positives amb tots nosaltres.
Virginia C. de los Santos

Fotos: Rebeca Ferré