A proposta de l’escola Laietània de Badalona, el passat desembre van iniciar conjuntament amb Sant Cebrià un projecte intergeneracional anomenat Comuniquem-nos.

Aquest projecte està emmarcat dins de l’assignatura d’educació emocional de l’escola i consisteix en generar un vincle a través de l’intercanvi de cartes. Els objectius del projecte són compartits entre alumnes i residents, com per exemple millorar l’estabilitat emocional. I concretament pels nostres residents també existeixen uns beneficis cognitius com són l’estimulació de la memòria a llarg termini i la milloria de la visió de la coherència biogràfica i l’augment de l’autoestima. A més a més, projectes com el que presentem evidencien que les persones grans tenen molt que aportar, trencant així amb la visió que únicament són persones que necessiten dels altres.

Com a resultat d’aquesta innovadora iniciativa, tant la ràdio de Badalona com la televisió es van mostrar interessats en donar-la a conèixer, és per això que la setmana passada la psicòloga i l’educadora social de la residència, com a responsables del projecte, van anar a conèixer els alumnes i a apropar-los al dia a dia dels residents amb els qui s’escriuen.  A més a més, un altre dia els residents i professionals que participen en el projecte van tenir l’oportunitat de gravar les primeres tomes pel petit documental, que es realitzarà tant a l’escola com al nostre centre, amb la idea de fer un seguiment en format de dos programes, on es veuran la presentació i seguiment d’aquesta activitat tant entranyable i s’acabarà amb el gran moment de la trobada entre residents i alumnes. Encara que de moment no tenim accés al muntatge audiovisual, deixem algunes imatges del que va ser la gravació al centre, i el fragment del programa de ràdio.

Virginia de los Santos i Rebeca Ferré