Gràcies als extensos jardins dels quals disposa Sant Cebriá, la nostra gent gran, els que així ho desitgin, tenen l’oportunitat, una vegada més, de cuidar d’un hort com a part de la seva activitat quotidiana. Per a alguns dels nostres residents, serà reprendre una activitat que ja es va dur a terme i en la qual van poder participar. Ara, en aquesta ocasió, els nostres professionals en Educació Social, opten per una nova proposta; les “Taules de Cultiu”, especialment construïdes per a aquesta fi, i que permetran apropar aquesta activitat a mes residents.

Els beneficis són molts:
En primer lloc tenen l’oportunitat de seguir aprenent coses noves, estimulant i mantenint les seves capacitats, tant físiques com a cognitives. A més, es creen nous espais d’intercanvi social i de participació, potenciant així la seva salut emocional. Indubtablement tot això ajudarà a mantenir la seva autonomia i independència.

Com a professionals, tenim en compte, que la qualitat de la participació és diferent segons el grau de dependència física i deteriorament cognitiu, però igualment estem convençuts del seu benefici per a qualsevol etapa en la qual es trobin els nostres usuaris.

A Sant Cebrià, mantenim els mateixos objectius d’estimulació, participació i vinculació social, per a tots els nostres residents. Per això la unitat de psicogeriatría, disposa també d’un hort propi.

Convidem, com sempre, a totes les famílies dels nostres residents a participar, i així, tenir l’oportunitat de convertir aquesta activitat en un intercanvi intergeneracional. Us esperem.
Virginia C. de los Santos